Wyłączone skrypty

Strona do poprawnego działania potrzebuje włączonego java script w przeglądarce internetowej. Jeżeli Chcesz dalej przeglądać stronę - włącz java script w ustawieniach swojej przeglądarki.

Historia Firmy

"Rób to co kochasz, a będziesz szczęśliwy każdego dnia"

Od początku naszej działalności uczestniczymy w wielu wydarzeniach kulturalnych w całym kraju. Nasze food trucki są nieodłączną częścią wielu festiwali, koncertów, dni miast, wydarzeń sportowych, zlotów food trucków czy targów piwnych. Dzięki czterem kółkom jesteśmy gotowi dojechać wszędzie.

2016 - otwieramy Klasykę Zapieksa

W 2016 roku, kiedy zdecydowaliśmy się otworzyć pierwszego food trucka z zapiekankami pojawialiśmy się głównie na zlotach food trucków. Rodziła się w nas coraz większa pasja do gotowania, podróżowania, poznawania nowych smaków. Wciągnęło nas weekendowe życie, tak inne od tego, które znaliśmy do tej pory. Z każdym przejechanym kilometrem, z każdą wydaną zapiekanką czuliśmy, że to dopiero początek wielkiej przygody.

sideImmage

2017 - idziemy na całość - budujemy food trucka z frytkami belgijskimi

Postawiliśmy wszystko na jedną kartę, łącząc nasze etatowe obowiązki z prowadzeniem firmy rozpoczęliśmy budowę naszego drugiego auta. Nie chcieliśmy dublować asortymentu, dlatego postawiliśmy na frytki belgijskie. Coraz śmielej poruszaliśmy się po świecie food trucków. Rok 2017 był również wyjątkowy ze względu na to, że zaczęliśmy rozwijać drugie skrzydło naszej firmy - organizacja eventów.

sideImmage

2018 - koncerty, festiwale to nasze życie

Minęły dwa lata, a nam wydawało się jakby to był jeden dzień. Każdą wolną chwilę poświecaliśmy food truckom. Rok 2018 był przełomowy, gdyż zrozumieliśmy, że zaczęliśmy budować coś naprawdę wyjątkowego. Dotarło to do nas, gdy na wielkich telebimach obok sceny zostało wyświetlone logo naszej firmy. TAK!! To sało się faktem. Mieliśmy już za sobą realizację stref food trucków dla Jarocin Festiwal, Wrzesiński Weekend Muzyczny, DOZ Maraton na Atlas Arenie czy Międzynarodowy Festiwal Gier i Komiksów i Majostaszki.

Staliśmy się firmą o globalnym zasięgu, która z sukcesami zaczęła realizować wyjątkowe projekty. Kult, Zenek Martyniuk, Piękni i Młodzi, Dżem, Lady Pank, Armin Van Buuren (wspólne zdjęcie poniżej), Eney, Organek, Krzysztof Zalewski - co weekend oglądaliśmy inną gwiazdę z okna naszego food trucka.

sideImmage

2019 - Mercedes MB 100 czyli Dziadzio w akcji

Coraz bardziej nam się to podoba... Co za tym idzie ?

Dołącza do nas Król polskiego Street Foodu MB 100, stan po zakupie - tragedia.

W głowie pojawił się nam innowacyjny pomysł, który z jednej strony zadziwiał, a z drugiej wywoływał skrajne emocje.

Trawa...Co??? Tak, trawa!!!!

Obiliśmy go z zewnątrz sztuczną trawą, a wnętrze dostało nową zabudowę.

Dziś Mbeków jest już coraz mniej w świecie street foodu. My naszego wspominamy z wielkim sentymentem :)

sideImmage

2020 - Pastrami Food truck

Rok 2020 to prawdziwy kamień milowy w naszej firmie.

Na nasze specjalne zamówienie powstają 2 bliźniacze auta.

Firma nieustannie się rozrasta - jesteśmy coraz silniejsi, rozpoznawalni a przede wszystkim kojarzeni z dobrym jedzeniem. To wszystko powodowało, że wybór nowego menu nie był łatwy. Po wielu tygodniach gotowania, dyskusji, próbowania zapadła decyzja.

PASTRAMI

Idziemy na całość - obydwa auta będą serwować PASTRAMI

Gdy po raz pierwszy zobaczyliśmy nasze nowe wozy w pełni wykończone pojawiły się łzy wzruszenia - ich styl, awangardowe wykończenie - to było spełnienie naszych marzeń.

Te wyjątkowe food trucki przemierzają rocznie tysiące kilometrów z najlepszym w Polsce PASTRAMI.

sideImmage

2021 - Płonący Burger czyli Projekt Food truck 2021

Znamy potrzeby rynku, wiemy czego brakuje w naszej firmie.

Raz, dwa, trzy

Robimy to...kupujemy kolejny samochód.

Tym razem to jednak zupełnie inna bajka...

Sezon w pełni, w domu jesteśmy jedynie gośćmi. W każdy weekend nasze 5 food trucków jest w innej częsci Polski. Kupione auto stoi w bazie, gotowe do przebudowy...ale...nie możemy znaleźć firmy, która wykona nasz projekt.

Tutaj pojawia się magia i siła rodziny MIGRAND Food Truck on Tour. Wszystkie ręce na pokład, zarywamy noce i dnie i tak oto własnymi siłami wraz z naszymi LUDŹMI, w przeciągu 2 tygodni budujemy od podstaw naszego ognistego burgera.

Dzięki temu mieliśmy zaszczyt karmienia Was w kilku destynacjach już w tym sezonie.

sideImmage

2022 - Prawdziwa magia Food Truck on Tour

W sezonie 2022 stawiamy na organizację eventów. Otrzymujemy coraz więcej telefonów i maili z zapytaniem czy Migrand będzie w Waszym mieście. Czujemy dumę gdy miłośnicy ostrych sosów mówią, że stworzyliśmy jeden z najlepszych jakie jedli. Stawiamy sobie zatem nowy cel - stworzyć najlepsze strefy street foodowe w Polsce. Całą zimę pracujemy nad kalendarzem, ta praca zaowocowała budową stref w każdy weekend sezonu. Takie dania jak: okonomiyaki, yakitori, lody tajskie, klasyczne zapiekanki, pastrami, frytki belgijskie, matcha, churrosy, chrupiące kurczaczki, wrapy, falafel, quesadilla i inne pyszności przygotowywane z pasją i charakterystycznym smakiem zagościły w Waszych miastach.

Nasze strefy powstały między innymi na takich wydarzeniach jak: DOZ Maraton Łódź, Majostaszki, Bieg Lwa, Dni Fantastyki Wrocław, Festiwal Muzyka nad Notecią, stworzyliśmy również food truckowe miasteczka na kilkunastu imprezach typu Dni Miasta.

W tym roku staliśmy się również oficjalnym partnerem Międzynarodowego Festiwalu Komiksu i Gier w Łodzi.

sideImmage

2023 - Stajemy się sportowi, muzyczni i fantastyczni

sideImmage

Każdego roku szukamy nowych wyzwań i realizujemy nowe pomysły. Nie inaczej zapowiadał się sezon 2023. Już wiosną czuliśmy niesamowitą energię, gdyż wiedzieliśmy co nas czeka w niedalekiej przyszłości.

Nasze street foodowe strefy powstały w 36. miastach, a nasza firma została doceniona przez organizatorów imprez sportowych, festiwali oraz imprez o tematyce fantasy. Staliśmy się partnerami największych wydarzeń m.in. Targi Fantastyki w Warszawie, Dni Fantastyki we Wrocławiu, Międzynarodowy Festiwal Komiksu i Gier w Łodzi, Czochraj Bobra Fest, Jarocin Festiwal, ENEA Triathlon Bydgoszcz, JBL Triathlon Sieraków, Bieg Lwa w Tarnowie Podgórnym, DOZ Maraton Łódź.

W 2023 powstał również FOODSTIVAL – nasza impreza łącząca elementy street foodu z muzyką, zabawami integracyjnymi, atrakcjami dla całych rodzin. W wielu miejscach w Polsce mieli Państwo okazję posmakować nietuzinkowej kuchni, a także wziąć udział w naszych Mistrzostwach Jedzenia Ostrego Burgera na Czas. W tym roku puchary trafiły do naprawdę ostrych zawodników, a rekordzista potrzebował minuty i 5 sekund aby zjeść burgera nasyconego naszym piekielnym sosem i caroliną reaper – a później przez 10 minut płakał (chyba ze szczęścia).

Jesteśmy również dumni z jakości jaką stworzyliśmy na naszych wydarzeniach. Tą jakość gwarantują najlepsze polskie food trucki, które się na nich pojawiają. Pragniemy podziękować za to, że byli z nami tym najstarszym, wręcz kultowym truckom, m.in. PIZZA TRUCK, Złote Paluchy Churros, Rubicon Cafe, Brodka Corn Dogs, Kurczaczki po amerykańsku, Fit Fat, Świder Food Truck – kuchnia żydowska z Otwocka, Tajski Miś, Tentego Food Truck, jak również młodym, ambitnym adeptom sztuki street foodu, m.in. Browar Skrzat, Kakuzu, Grig Smak na Robaka, Zlangoszowani i wielu innych. Dziękujemy za to, że obdarzacie nas zaufaniem i dołączyliście do ekipy Food Truck on Tour.

Rok 2023 to również moment, w którym poczuliśmy prawdziwe wsparcie naszych ludzi. To dzięki zgranym ekipom pracowników Migrand Food Truck on Tour oraz Food Truck on Tour rok 2023 możemy uznać za bardzo udany. Dziękujemy za to, że czujemy Wasze wsparcie, za Wasze nieprzespane noce – za to że jesteście.

sideImmage

2024 - Rodzina MIGRAND się powiększa

Cały czas chcemy się dla Was rozwijać. Chcemy, aby FOOD TRUCK ON TOUR oraz FOODstival kojarzyły się z pysznym jedzeniem i fantastyczną atmosferą. Dbamy o smak nie tylko na naszych food truckach, ale również dobieramy wystawców tak, aby każdy kto spróbuje jedzenia na naszych wydarzeniach chciał więcej i zachwycał się smakiem.

Rok 2024 to kolejny przełomowy moment w naszej historii. Staramy się być bliżej WAS, dlatego startujemy z projektem leżaków z Waszymi tekstami. Od tego sezonu możecie znaleźć na naszych eventach leżaki sygnowane Waszymi ulubionymi powiedzonkami.

Ogromnie cieszy nas, że coraz więcej włodarzy miast, a także organizatorów wydarzeń kulturalnych i sportowych chce nawiązać z nami współpracę. Trafiają do nas z polecenia. To jest dla nas ważny sygnał - nasza pasja przekłada się na zadowolenie food truckowych smakoszy.

sideImmage

...ale rok 2024 to również powiew kulinarnej świeżości i odkrywania nowych smaków.

Zmieniamy przepisy, podkręcamy nasze sosy...i...tworzymy NOWEGO FOOD TRUCKA z kuchnią grecką. W pierwszej kolejności, wspólnie z Przemkiem, fantastycznym kucharzem, który wkłada całe serducho w to co robi tworzymy menu, dobieramy półprodukty i mówimy do siebie "Boże...ale to dobre". Gdy wyruszamy na pierwsze wydarzenia wraca do nas fantastyczny feedback, że dawno nie jedliście tak dobrych dań.

Szybko podejmujemy decyzję, że budujemy nowego trucka. Auto projektowane i tworzone przez nas od podstaw. Również z ogromną pomocą Przemka w przeciągu 4 tygodni tworzymy naszego "Greckiego Boga". Tradycyjnie jak każdy nasz truck, przeszedł on swój chrzest, który miał miejsce w sierpniu w Ostrowie Wielkopolskim.

sideImmage
sideImmage

Jeśli jeszcze nie próbowaliście tych smaków, koniecznie sprawdźcie kiedy będziemy blisko Was na https://www.facebook.com/foodtruckontour

2025 - Realizujemy nasze marzenia

Street Food pochłonął nas bezgranicznie. Uczucie, które nam towarzyszy jest bezcenne. To te momenty, w których obserwujemy z jaką przyjemnością wgryzacie się w nasze street foodowe kąski ładują nam akumulatory. Naszą ideą jest zaskakiwać i sprawić, aby Polacy docenili smak najlepszych mobilnych kuchni.

Rok 2025 niesie za sobą dwa ważne dla nas wydarzenia. Pierwsze to przygotowane specjalnie dla Was FOODstivalowe wlepy. Nietuzinkowe, kolorowe, zwariowane. Będą dostępne na naszych wydarzeniach, a jeśli traficie na Złotą Wlepę, to wygracie darmową szamkę.

Drugie miało miejsce w marcu, kiedy to świętowaliśmy otworzenie naszej kuchni koreańskiej. Zainspirowani podróżami, a także smakami, które uwielbiamy postanowiliśmy zaprosić Was na azjatyckie specjały. Rodzina Migrand nam się pięknie powiększa, a my jesteśmy coraz bardziej szczęśliwi, że możem Was obdarować tym, co nam drzemie w sercu.

Formularz kontaktowy